A1 - Beginner Level (English)

Niveli fillestarë i gjuhës angleze - A1

75
0
edonasulejmani posted Feb 11 '17 at 2:54 pm

Pershendetje
Kjo eshte shtepia jone e re.Eshte nje shtepi moderne dhe eshte e pazakonshme, sepse dhomat e gjumit jane ne katin poshte.Ka 3 dhoma gjumi.Ka banjo poshte, gjithashtu.
Lart ka nje dhome ndenje te madhe, nje koridor, nje tualet dhe nje kuzhine.Ne nuk kemi dhome ngrenie.Ne hame ne kuzhine.Ka nje dritare shume te madhe ne dhomen e ndenjes.Ulemi atje ne mbremje.Pamja eshte e bukur.
Jasht ka nje kopsht me nje pishine te vogel, por nuk kemi garazh.
Ne e duam shtepine, dhe fqinjet jane shume te mire,
Shpresoj te jeni mire.Ejani dhe na vizitoni sa me shpejt.
Me dashuri
Pushpa

42
0
edonasulejmani posted Feb 11 '17 at 2:45 pm

1
Raj: Si eshte banesa jote e re, Jordan?
Jordan:Eshte e mire.Ka 4 dhoma-nje dhome te ndenjes, nje dhome gjumi, nje kuzhine dhe nje banjo.Dhe ka nje ballkon, gjithashtu.
Raj:Oh, mire.Sa banesa ka ne bllok?
Jordan:Gjashte.Une jam ne katin me te larte,pra ka nje pamje te mire.

2
A ka ashensor?
Jo, nuk ka.

1k
29
ardideari posted Dec 4 '16 at 8:32 pm

Message:
Message:
Të nderuar nxënës dhe studentë këtu mëposhtë ju lutem postoni rezultatet tuaja:

Present Simple tense exercise:

Food vocabulary:
http://www.agendaweb.org/exercises/vocabulary/food/food-1

Telling the time in English:
http://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp?id=3352

Pyetje të përgjithshme:

 1. Si i thonë stërgjyshit në gj angleze?
 2. Për çfarë përdoren foljet BE, HAVE, DO?
 3. Si ndahen foljet në gjuhën angleze?
 4. Cila pyetje përdoret për të treguar orën në gj angleze?
 5. Si i thonë çajit të përditshëm që përdoret në vendin tonë (çaj rusi) në gj angleze?
 6. Si i thonë bashkëshortit të hallës në gj. angleze?
 7. Si i thonë katragjyshit në gj. angleze?
 8. Si i thonë tulit të bukës në gj angleze?
 9. Ku dhe si përdoret Present Simple Tense - E tashmja e thjeshtë?
 10. Nyjet e pashquara dhe të shquara ku qëndron dallimi?
 11. Si përkthehet nyja 'The' në gj. angleze?
 12. Zgjedhoni foljen PLAY në tre format e Present Simple - positive, negative, question?

Bëni tag shokët në kuiz @Edmond @Elsa @EljesaAliti @liza @rilindshabani @rilind @erionashabani

671
0
arditakurtishi posted Jan 28 '17 at 10:26 am

Formimi i gjuhes letrare eshte varianti me i perhapur i gjuhes se nje populli qe ka kaluar periudh te gjat historike.
Per formimin e gj.shqipe njihemi me dy periudha :

 1. Parakombetare 2.Kombetare PERIUDHA PARAKOMBETARE karakterizohet me zbulimin e Dokumenteve te para te gj.shqipe. Formula e pagezimit ,Fjalorthi i A.V Harfit . Gjithashtu kjo periudh karakterizohet edhe me perpjekjet e shqiptarve te letersis filo biblike ,letersis se Bejtenxhinjeve dhe letersis Arbereshe per ruajtjen e gj.shqipe. PERIUDHA KOMBETARE shenon perpjekjet e shqiptarve ne kohen e Rilindjes Kombetare ,e cila karakterizohet me nje numer te madh aktivitetesh per krijimin e nje alfabeti unik. Me vitin 1844 eshte botuar Abetarja e par EVETARI nga NAUM VIQILHAXHI-33 shkronja e cila nuk gjeti perdorim me qe u pengua nga kundershtaret . Me vitin 1879 u formua shtypshkronja e te shtypurit shkronja shqip ne Bukuresht,e cila deget e saj i perhapi edhe ne Stamboll. Gjat kesah kohe u formuan dy variante te gjuhes letrare (tosk-geg) por qellimi kryesor ishte te formoj nje alfabet te vetem,dhe me kete kontekst u vendos qe geget te shkruajnne geg dhe tosket ne toskerisht. Ky krijim i dy varianteve te gjuhes letrare erdhi menjeher pas vitit 1908 kur u mbajt kongresi i Manastirit i udhehequr nga Gjergj Fishta.Ne kete kongres u vendos qe alfabeti i gjuhes shqipe te mbeshtete me alfabetin latin por duke u plotsuar me dy diagrame -me shenja diagritik(ë dhe ç) ,dhe tinguj dy tingujshe(rr,ll,sh,th,zh,dh,gj,xh). Me formimin e alfabetit hapen rruget qe te niset perpunen rreth nje gjuhe te perbashket shqipe. U mbajten dy kongrese gjuhesor po ashtu pati edhe botime te ndryshme ,ku me e rendesishmja eshte botimi i Rregullores se Drejtshkrimit te shqipes ,e cila do te prezantohet ne Kongresin e Tiranes ne vitin 1972. Me vitin 1972 ne Tirane u mbajt Kongresi Drejtshkrimit te Gjuhes Letrare Shqipe,ku moren pjes delegat nga te gjitha territoret ku flitej gjuha shqipe dhe u vendos qe gjuha letrare standarde shqipe te ndertohet mbi bazen e dialektit te toskerishtes por duke inkuadruar edhe elementer e gegerishtes. Ky kongres ne histori njihet me emrin KONGRESI I DREJTSHKRIMIT TE GJUHES LETRARE STANDARDR SHQIPE . Me rendesi te vecant eshte edhe mbajtja e konferences gjuhesore ne Prishtin para vitit 1972 ku u vendos parimi"NJE KOMB NJE GJUHE".
67
0
edonasulejmani posted Jan 25 '17 at 2:49 pm

1-Jordan punon ne Londer,por nuk jeton atje.Çdo dite ai udheton per ne pune me kombin e tij dhe cdo mbremje udheton per ne shtepi.Ai nuk e pelqen ate.Ai deshiron nje banesë ne Londer
Jordan:Me falni.A e di kete vend-York House? Ështe nje bllok banesash.
Sarah: Po,une jetoj afer York House-eshte ne Park Road,atje diku.
Jordan:Faleminder.

2-Me vone
Jordan:Me falni.A eshte kjo karrige e lire?
Sarah: Sigurisht.Urdheroni.
Jordan:Faleminderit.Oh,pershendetje serish!
Sarah:Me falni.A te njoh une ty...Oh,po.Me kujtohesh.York House

3-Sarah: Pra a te pelqeu banesa?
Jordan: Po.Une quhem Jordan
Sarah:Gezohem qe te takoj.Une jam Sarah. Une...oh,shiko.Atje eshte shoqja ime Lucy.

4-Lucy:Me falni.A eshte kjo karrige e lire?
Man:Jo, me falni.Eshte e zene.
Sarah:Lucy! Eshte nje karrige ketu diku!

5-Sarah:Lucy,kemi nje fqinj te ri.Ky eshte Jordan.
Lucy:Ti!
Jordan: Pershendetje serish.
Sarah:Oh, a e njihni njeri-tjetrin?

747
0
Agnesa Osmani posted Jan 21 '17 at 11:42 pm

A compound noun is a noun that is made up of two or more words. Most compound nouns in English are formed by nouns modified by other nouns or adjectives.

5883f13d9440e.jpg
5883f14b84897.jpg
5883f15dc3ef2.png

30
0
bejzad posted Jan 21 '17 at 9:13 pm

Subject:
I, you , he , she , it , we , you , they.

Object:
My , your ,him, her, it , us , you , them.

985
1.41k
17
Actions
Hide topic messages
Enable infinite scrolling
Previous
1234567 ... 50
Next
All posts under this topic will be deleted ?
Pending draft ... Click to resume editing
Discard draft